Aylık Arşiv: Haziran 2018

Opel Grandland X 2018 İncelemesi

Opel Grandland X İncelemesi
Opel markasının en son çıkan modellerinden biri olan ve özellikle dış görünümüyle gerçek anlamda otomobil kullanıcılarını büyüleyen Grandland X 2018, hem araç konforu hem de motor özellikleriyle çok kısa sürede dikkat çekmeyi başardı.

Grandland X 2018 İç Tasarımı
Grandland X 2018 modelinde, son derece şık bir tasarım söz konusu. Otomobilin iç tasarımı son derece sade fakat sadeliğinin yanında, kaliteli malzemelerin kullanılması, aracın daha da kaliteli bir seviyeye gelmesini sağlamış. Sürücünün araç içerisine hakim olması adına her şey dört dörtlük bir şekilde tasarlanmış olup, aracın bagaj hacmi ise 514 litre olarak belirlenmiş.

 

granland 2018 x

 

Grandland X Motor Özellikleri
4 silindirli olan Grandland X 2018, dizel motor sistemine sahip. Otomobildeki motor hacmi 1560 cc’dir. Motor gücü ise, 3500d/d – 120 HP’dir. Tork verileri de, maksimum olarak 300 Nm 1750d/d olarak ön plana çıkıyor.

Opel markasının Grandland X 2018 modelinde, 100 kilometreye çıkış süresi ise 12.2 saniyedir. Araç, ortalama olarak 100 kilometre bir mesafede 4.6 litre yakıt tüketimi gerçekleştirmektedir.

Sıfır Grandland X Fiyatları
Opel’in bu yeni otomobiline sahip olmak için gözden çıkarılması gereken fiyat ise, 150 Bin Türk Lirası’dır. Aracın dizel motorlu olan modeli ise, 180 Bin Türk Lirası’dır.

Opel Insignia Grand Sport Design Özellikleri

Opel markası yine farklılığını gösterdi ve İnsignia modelinin Grand Sport Design versiyonu ile otomobil dünyasına damga vurdu. Son dönemlerde, Opel markasının ortaya çıkarmış olduğu en kaliteli ve en güçlü araçlardan biri olan Grand Sport Design, 1.6 motor hacmine sahiptir.

opel-insignia-grand-sport

136 beygir gücü bulunan ve dizel motoruyla dikkat çeken Grand Sport Design modeli hem benzinli hem de dizel olarak otomobil dünyasına giriş yaptı.

Opel Insignia Grand Sport Design Motor Özellikleri
Grand Sport Design modelinde, hem benzinli hem de dizel modelde de motor hacmi 1598 cc olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni modelde şehir dışı yakıt harcaması 100 km’de 4.5, şehir içinde ise 6.1 litredir. Grand Sport Design modelinde 4 silindir bulunmaktadır.

 

 opel-insignia-grand-sport

 

Fark yaratan özellikler
Otomobil dünyasının en ünlü markalarından biri olan Opel’in Grand Sport Design modeli oldukça farklı özellikleri de beraberinde getirdi. Opel markasının bu yeni modelinde, direksiyon bölümünün arka kısmında vites değiştirme pedalları yer almaktadır. Yan aynaların elektrikli ve ısıtmalı olması da, Grand Sport Design modelinin en dikkat çekici özelliklerinin başında gelmektedir.

Grand Sport Design’de ayrıca, elektronik park freni, elektronik klima, arka koltuklarda yer alan emniyet kemerlerine ait uyarı sistemleri, ısıtmalı ön camlar, kör noktayı uyaran sistem ve arka farların LED olması, yeni modelde bulunan özellikler arasında yer almaktadır.

2018 Mercedes S500 İncelemesi

Lüks, konfor ve motor gücü denildiğinde akla gelen ilk otomobil markalarının başında gelen Mercedes, 2018 yılının en dikkat çekici modellerinden biri olan S500’ü piyasaya sürdü.

İlk olarak 2014 yılında otomobil dünyasına ”merhaba” diyen Mercedes S500 modeli, her geçen gün daha üstün özellikleriyle karşımıza çıkıyor. 2018 Mercedes S500 modelinde, en dikkat çeken özelliklerin başında ise motor hacmi, beygir gücü ve 100 kilometre hıza ulaşım zamanı geliyor.

Mercedes’in S500 modeli, 4663 cc’lik motor hacmine sahiptir. Aynı zamanda 455 beygir gücü bulunmakta ve 100 kilometreye ortalama 4.8 saniyede ulaşmaktadır.

 

mercedes s500 fiyatı

 

İleri Seviye Teknoloji
OLED arka farları, şerit takip sistemi, 360 derecelik kamere özelliği, hız sınırlama ayarı, otomatik olarak çalışan klima sistemleri, ön koltukların elektrikli ve ayarlanabilir olması, 64 değişik ambiyans aydınlatması ve 3D surround ses özellikleriyle aynı seviye araba modellerine fark atan 2018 Mercedes S500 modelinde ayrıca, 530 litre bagaj hacmi bulunmaktadır.

Araç şehir içinde 11.5, şehir dışında ise, 7 litre yakıt tüketmektedir. Bu yakıt tüketimleri, ortalamalar baz alınarak hesaplanmıştır.

2018 Mercedes s500 Fiyatı
2018 Mercedes s500 modelinde ise en merak edilen konuların başında, fiyat gelmektedir. 2018 Mercedes s500’ün Türkiye’de ki satış fiyatı ise, 853 Bin Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Ek paket seçenekleriyle bu fiyat daha da yukarı seviyelere çıkabilir.

 

mercedes s500

Volkswagen Golf 2012 Model ve Üstü Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir

Volkswagen marka araçlar diğer araçlarda olduğu gibi normal rutin bakımlarında belirli parçalar değiştirilmesi gerekmektedir. Hava filtresi, mazot filtresi, polen filtresi gibi parçalar düzenli bakımlarda değiştirilen parçalar arasındadır. Polen filtresi klima çalışırken havayı temizleme amacıyla kullanılan bir filtredir ve hava filtresine benzer olmasına rağmen klima havasının temizlemesinde kullanılır.

Peki volkswagen marka araçlarda golf, tiguan, passat, polo, gibi modellerde hava filtresi nerede bulunur. Polen filtresi aracın içinde torpido gözünde, torpidonun arka kısmında bulunmaktadır. Polen filtresi değiştirmek için torpidoyu çıkarmak gerekiyor. Peki torpido nasıl çıkartılır. Torpido gözü vidaları sökülmeden rahat bir şekilde çıkartılabilir.

Aracın torpido gözünü çıkarmak için torpidoyu tutan kenarlarda kulaklar bulunur, yapılması gereken kulakları içe doğru bastırmaktır. Bu şekilde torpido üst kısımdan çıkacaktır. Daha sonra torpido gözü aşağı doğru tam açılır. Tam açılan torpido gözünden polen filtresi rahatlıkla değiştirilebilir.

BMW İ3 94Ah Premium Techno Özellikleri

BMW’nin İ serisinde yer alan 3 94Ah Premium Techno Otomatik modeli, markanın D segmentinde yer aldığından dolayı 3 kapılı olarak piyasaya sürülmüştür. Bayi satış fiyatı yaklaşık 140.000 Euro olan 3 94Ah Premium Techno Otomatik modelinde, otomatik vites sistemi bulunmaktadır.

BMW İ3 94Ah Premium Techno Otomatik genel özellikleri
Beygir kapasitesi 170 olan 3 94Ah Premium Techno Otomatik modelinde tork kapasitesi ise, 250 NM’dir. Otomobilin 100 km ulaşım süresi ise, 7.3 saniyedir. Araç saatte, 150 KM hıza ulaşabilmektedir. BMW modellerinde pek rastlanmayan düşük hız kapasitesinin tek nedeni, aracın elektrikli araba kategorisinde yer almasıdır.

 

BMW İ3 94Ah

 

Elektrikli sistem olarak piyasadaki yerini alan 3 94Ah Premium Techno Otomatik modelinde, normal elektrik kullanarak 7.5 saat içerisinde şarj edilebilmektedir. Hızlı şarj sisteminde ise bu süre, 45 dakikaya kadar inmektedir. 1320 kilogram ağırlığa sahip olan BMW’nin 3 94Ah Premium Techno modelinde taşıma kapasitesi ise maksimum 425 kg’dir.

BMW’nin en sıra dışı araçlarından biri olan bu modelde, iç ve dış tasarımlar da son derece dikkat çekici özelliklerle donatılmıştır.

Javascript Bootstrap toggle kullanımı

Bootstrap toggle kullanarak javascript ile codeigniter projesinde işlem yapabilirsiniz. Bunun için bootsratp toggle  sitesinden detayları inceleyebilirsiniz.

<link href="https://gitcdn.github.io/bootstrap-toggle/2.2.2/css/bootstrap-toggle.min.css" rel="stylesheet">
<script src="https://gitcdn.github.io/bootstrap-toggle/2.2.2/js/bootstrap-toggle.min.js"></script>
<input id="toggle-event" type="checkbox" data-toggle="toggle">
<div id="console-event"></div>
<script>
  $(function() {
    $('#toggle-event').change(function() {
      $('#console-event').html('Toggle: ' + $(this).prop('checked'))
    })
  })
</script>

daha sonra kendi projenize göre düzenleyin.

 <script type="text/javascript">
      $(document).ready(function() {

        $(function() {
          $('#toggle-event').change(function() {
            var isActive = ($(this).prop('checked'));

            var base_url = $(".base_url").text();
           
           var id = $(this).attr("dataID");

            alert(id);
            $.post(base_url + "controllername/functionname",{id:id,isActive:true}, function(response){

              alert(response);
            })
          })
        })


      });
    </script>

Data toggle’dan kayıt id almak için toggle içine dataID parametresi tanımlıyoruz.

  <input id="toggle-event" type="checkbox" data-toggle="toggle" id="toggle-event"  dataID="<?php echo $pic->id; ?>">

 

Dünyanın En Hızlı 5 Arabası

Dünya üzerinde bir çok araba markası ve modeli bulunmaktadır. Çoğu zaman internet ortamında gördüğümüz veya televizyon karşısında karşılaştığımız fakat bir çoğumuzun gerçek hayatta karşılaşmadığı araba modellerine göz atacağız. Bu araba modellerinin en büyük özelliği ise, dünyanın en hızlı arabaları olmalarıdır.

Bu arada belirtmek gerekir ki, detaylarını vereceğimiz tüm otomobiller, minimum 350 km hız yapmaktadır ve dünya üzerinde sınırlı sayıda üretilmektedir.

Hennessey Venom GT
Belki de çoğumuzun duymadığı bir araçla yazımıza ”merhaba” diyeceğiz. Hennessey Venom GT, yapılan bir testte 436 km hıza ulaşarak bir rekoru eline geçirmiştir. Evet, yanlış duymadınız Hennessey Venom GT modeli, 436 km hıza ulaşmış ve yapılan test için Nasa’dan özel bir alan talep edilmiştir. Hennessey Venom GT, 100 km hıza yaklaşık 5.6 saniye gibi kısa bir sürede ulaşmaktadır.

Bugatti Chiron
Bu sefer, Hennessey Venom GT modeline göre daha fazla tanınan bir aracı sizlere tanıtacağız. Bugatti Chiron, dünyaca ünlü Bugatti markasının en hızlı araçlarından biridir. Bugatti Chiron, 2.5 saniyede 100 km hıza ulaşmaktadır. 1500 beygir gücüne sahip olan Bugatti Chiron’da 16 silindir bulunmaktadır. Test sürüşlerinde, Bugatti Chiron modelinin ulaştığı maksimum hız ise, 420’dir.

 

dünyanın en hızlı arabası 2018

 

Bugatti Veyron
Yine bir Bugatti markası ve bu sefer farklı bir modeline göz atalım. Bugatti Veyron, dünya üzerindeki en hızlı 3. araç olarak belirlenmiştir. Chiron modeli gibi Bugatti Veyron’da 100 km hıza 2.5 saniyede çıkmaktadır. Bugatti Veyron modelinin ulaştığı en yüksek hız ise, 408 olarak kayıtlara geçmiştir.

SSC Ultimate Aero
Dünyanın en hızlı 4. aracı olarak kabul gören SSC Ultimate Aero, 412 km hıza ulaşan nadir araçlardan biridir. 6350 silindir hacmi ile dikkat çeken SSC Ultimate Aero, 2.8 saniye gibi çok kısa bir sürede 100 km hıza ulaşabiliyor. SSC Ultimate Aero, çok az sayıda üretilmiş ve kısa sürede alıcılarına teslim edilmiştir.

Saleen S7 Twin Turbo
Saleen S7 Twin Turbo, ismini duymadığımız fakat dünyanın en hızlı 5. aracıdır. 6 ileri vites sistemine sahip olan Saleen S7 Twin Turbo’nun saatte ulaştığı maksimum hız ise 399’dur. Mükemmel özelliklere sahip olan bu araçta, 7.0 motor gücü bulunmaktadır.

2018 Honda Ch-R İncelemesi

2018 yılında Honda markası tarafından piyasaya sürülen C-HR modeli, orta segment bir araç olarak göze çarpmakta fakat dış görünüş anlamında son derece tatmin edici görünüme sahip bir otomobil olarak ön plana çıkmaktadır.

Honda markasının bu yeni modeli, aynı segment araçlar ile karşılaştığında fiyat olarak da son derece tatmin edici değerlerdedir.  Japon teknolojisinin otomobil dünyasında artan gücüyle beraber Honda markası da, her geçen sene daha farklı modelleriyle göz doldurmaktadır.

2018 Honda C-HR Teknik Özellikleri
6 ileri düz vites sistemiyle piyasadaki yerini alan 2018 Honda C-HR’de 116 hp beygir gücü bulunmaktadır. Silindir hacminin 1197cc olduğu bu yeni model otomobilde, maksimum hız limiti ise 190 km/h olarak belirlenmiş. Önceki modellerine göre yakıt limitinde artış gözlenen 2018 Honda C-HR’de 50 litre yakın limiti bulunmaktadır.

Güvenlik
2018 Honda C-HR’de güvenlik açısından en dikkat çekici değişimlerden biri ise, hava yastıkları sisteminde oldu. Aracın 2018 modelinde, diz bölümünde de hava yastıkları bulunuyor. Böylelikle, herhangi bir kaza olması durumunda insan omuriliğini ve bacakları koruyacak bir hava yastık sistemi ortaya çıkacaktır.

Aracın yeni hava yastık sisteminin haricinde, güvenlik anlamında dikkat çeken diğer özellikleri ise ESP, EBD, ABS VE ASR güvenlik sistemleridir. Tüm bu sistemler, 2018 Honda C-HR modelinde yer almaktadır.

 

2018 Honda C-HR Teknik Özellikleri

 

 

2018 Honda Ch-R Yakıt Analizi
Honda markası, C-HR modelinde ortalama olarak 5.9 lt yakıt tüketimi olduğunu açıklamıştır fakat şehiriçi ve şehirdışı yakıt tüketimini baz aldığımızda, 7.4 lt şehiriçinde, 5.1 lt ise şehirdışında yakıt tüketimi söz konusudur. Önceki modellerini göz önünde bulundurduğumuzda, yakıt tüketiminde ufakta olsa bir azalmanın söz konusu olduğuna da değinmiş olalım.

2018 Honda Ch-R Fiyatı
2018 Honda C-HR modeli, ülkemizde 120-150 Bin Türk Lirası aralığında fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Aracın farklı paket seçenekleri mevcut ve 120 Bin Türk Lirasıyla başlangıç paketlerine sahip olabilirsiniz. Son zamanlarda artan USD-EURO kurlarını da göz önünde bulundurursak, aracın fiyat skalası belki de beklenenin biraz daha üstünde seyrediyor.

2018 Nissan X Trail İncelemesi

Özellikle son bir kaç yıldır, otomobil piyasasında daha fazla ön plana çıkan Nissan markası, sektöre heyecan getirmekle kalmadı, otomobil teknolojisinde de çağ atlayarak farklı araba modellerini piyasaya sürmeye başladı.

Nissan markası, piyasaya sürdüğü son modeli olan X Trail ile daha konforlu ve rahat bir seyahat fırsatı sunuyor. Özellikle konfor bakımından sonra derece etkileyici bir görünüme ve rahatlığa sahip olan Nissan X Trail, aynı seviye arabalara göre daha uygun fiyatlarla piyasaya sürüldü.

 

nissan-xtrail-2018-fiyati

 

 

Dış görünüş açısından bakarsak, Nissan X Trail modeli için pek fazla söylenecek bir söz yok aslında. Şıklık ve kalitenin üst düzey olduğu bu yeni modelde, bir çok farklı renk seçeneği de mevcut. Aileler için de, son derece kullanışlı bir araç olan Nissan X Trail modeline dair dikkat çekici tüm özellikler aşağıda sıralanmıştır;

  • 100 km hıza 11 saniyede çıkıyor
  • Hız sınırı 180 km
  • Şehir içinde 100 km’de 6 litre yakıt
  • Şehir dışında 100 km’De 4 litre yakıt
  • 60 litre yakıt deposu
  • 445 m3 bagaj hacmi
  • Panoramik camlar
  • Led stop lambalar
  • Arka koltuklarda ısıtma sistemi

Nissan X Trail Fiyatı Ne Kadar?
Aynı ve benzer özelliklere sahip bir çok marka ve modeli göz önünde bulundurduğumuzda, Nissan’ın X Trail modelinde, başlangıç fiyatı 173 Bin TL olarak belirlenmiş. Dolu paket ve diğer versiyonlarına göz attığımızda ise karşımıza 202 Bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.

Hararet Yapan Arabaya Ne Yapılmalı?

Sahip olduğunuz otomobilin motordaki ısı değeri yükselir ve bu durumun farkına varmazsanız, bir süre sonra motor bölümünden dumanlar çıkmaya başlar ve müdahale edilmediğinde yoğun dumana maruz kalırsınız. Otomobilinizin motor bölümünden su buharı çıkarsa, bu durum aracınızda oluşan bir hararetin göstergesidir. Peki, hararet yapan arabaya ne yapılmalı?

Öncelikle bilmeniz gerekir ki, aracınızda oluşan hararet durumuyla karşılaştığınız zaman ilk yapmanız gereken işlem, aracınızı istop ettirmektir. Bu işlem sonrasında, motorun soğumasını beklemelisiniz ve akabinde, kaputu açarak radyatör suyun kontrol etmeniz gerekir.

Otomobilinizin motoru aşırı derece ısınma yaşar ise, su eksilmesi söz konusu olabilir. Suyun eksildiğini fark ederseniz, hemen su ekleyerek ilk müdahaleyi yapabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz su eksilme durumu söz konusu değilse, bu durumda yapmanız gereken ise, hemen servisi arayarak durum hakkında bilgi verip yardım istemek olacaktır. Böyle durumlarda, profesyonel destek almanız daha kötü sonuçlarla karşılaşmanıza engel olacaktır.

 

hararet yapan araba nasıl anlaşılır

 

Hararet yapan araba nasıl anlaşılır?
Aracınızın motor bölümünde yer alan radyatördeki su eksilmesi durumuyla karşı karşıya kalmadıysanız, muhtemelen aracınızın contası yanmıştır. Motor kaynaklı hararet sorunu var ise, içerideki suyun beklediğinden daha az bir şekilde devir daim yaptığı ortadadır. Aracınıza su takviyesi yaptıysanız ve hala aynı sorunla baş etmeye çalışıyorsanız, herhangi bir bölümde kaçak olması söz konusudur.