Xolo, yeni siyah akıllı telefonu için yeni bir video yayınladı. Video öekimi için arkada çift kamera bulunduran xolo akıllı telefonu android 5.1 Lollipop ile çalışan yeni Hive 1.5 UI 4G LTE destekleyeceği ifade ediliyor. İki kamera ortasında led flash bulunduran bu akıllı telefonun arkasında cam profil olduğu gözüküyor.
Aylık Arşiv: Haziran 2015
Opel Astra Vectra İnsignia Gösterge Paneli İkaz Işıkları Ne Anlama Geliyor
Yuvarlak çember içinde yazan ABS yazısı: ABS uyarı lambası anlamına geliyor. Araçta ABS devreye girdiğinde yanan göstergedeki ikaz işaretidir. Seyir sırasında yanarsa, bu durum bir arıza belirtisidir. Fren sistemi uyarı lambası yanmıyorsa, normal fren sistemini kullanmaya devam edebilirsiniz (kilitlenme önleyici fren sistemi olmadan). Bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.
Akü resmi içinde artı eksi (+ -) işaretinin anlamı: Akü Şarj Uyarı Lambası Sürüş sırasında yanarsa bu durum bir arıza belirtisidir. Gereksiz tüm elektrikli donanımları kapatınız. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.
arka sis lambası göstergesi Üç tane düz çizgi üzerinde kavisli çizgi anlamı: Arka sis lambası göstergesi: Arka sis lambalarını yaktığınızda yanar.
Buzlanma Uyarı Lambası UYARI Sıcaklık 4°C değerinin üzerine çıksa dahi kötü hava şartları nedeniyle yolda bazı tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Dış hava sıcaklığı 4°C veya daha düşükse yanar. Buz resmi, altıgen içinden çıkan çizgilerin anlamları: Havanın soğuk olduğu buzlanma olabileceği anlamına gelir.
Aracın arkasından çıkan eğik çizginin anlamı: Denge sistemi göstergesi: Denge Denetimi Uyarı Lambası Sistem devredeyken yanıp sönecektir. Kontağı açtığınızda sürekli yanarsa ya da yanmazsa, bu bir arıza belirtisidir. Arıza sırasında sistem devre dışı kalır. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonu’na başvurmanız önerilir.
Benzinlik pompası işareti: Yakıt seviyesinin düşük olduğunu kısa sürede yakıt alınması gerektiğini ifade eder. Seyir sırasında bu lamba yanarsa ilk fırsatta yakıt ikmali yapınız.
Yolcunun üzerinde ip işareti: emniyet kemeri hatırlatma sistemi, emniyet kemerinin takılması gerektiğini uyarır. Emniyet kemeri takmayı hatırlatmak için uyarı lambası yanar ve sesli uyarı verilir.
Göz üzerinde çizgi işareti: Far göstergesi anlamına gelir. Aracın farları yandığı zaman yanan gösterge ışığıdır.
Yuvarlak içerisinde ünlem işareti, gösterge panelinde yazan ünlem işareti: fren sistemi uyarı lambası anlamına geliyor. Fren Sistemi Uyarı Lambası Kontak açıkken el frenini çektiğinizde yanacaktır. Seyir halindeyken uyarı lambası yanarsa, el freninin devrede olmadığından emin olunuz. El freni indirilmemişse fren sıvısı seviyesinin düşük olduğunu veya fren sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir. UYARI Uyarı lambası yanıyorken aracı sürmek tehlikelidir. Frenleme performansında önemli ölçüde düşüş yaşanabilir. Aracı durdurmak daha uzun sürer. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir. El freni çekilmişken aracın uzun mesafe sürülmesi fren arızasına ve kişisel yaralanma riskine yol açabilir.
Tırtıklı yuvarlak çember içinde bulunan ünlem işareti: güç aktarım sistemi uyarı lambası anlamına geliyor.
Ön Hava Yastığı Uyarı Lambası Çalıştırma sırasında uyarı lambası yanmıyorsa, yanık kalıyorsa veya yanıp sönüyorsa sistem devreden çıkarılmış olabilir. Bir Yetkili Servis İstasyonu’na başvurmanız önerilir.
Direksiyon yanında ünlem işareti: hidrolik direksiyon uyarı lambası ikaz uyarı ışığı anlamına gelir. Elektrik destekli direksiyon (EPS) sistemi uyarı ışığı (varsa) Bu gösterge ışığı, kontak anahtarı “ON (AÇIK)” konumuna getirildiğinde yanacak ve sonra motor çalıştıktan sonra sö- necektir. Bu ışık, EPS’de arıza olduğunda da yanar. Sürüş sırasında yanarsa, aracınızı kontrol edilmesi amacıyla yetkili servisine götürmenizi öneririz.
Hız kontrol sistemi, ayağınızı gaz pedalı üzerinde tutmadan ayarlanmış hızı korumanızı sağlar. Hız kontrol sistemini aracınızın hızı 30 km/h üzerinde olduğunda kullanabilirsiniz. HIZ KONTROL SİSTEMİNİN KULLANILMASI UYARILAR Hız kontrol sistemini yoğun trafikte, virajlı ve kaygan yollarda kullanmayınız. Bu, araç kontrolü kaybı, ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir. Yokuş aşağı yollarda araç hızı ayarlanan hız değerinin üzerine çıkabilir. Sistem frenleri devreye sokmaz, fakat bir uyarı gösterir. Hız kontrol anahtarları direksiyon simidinde bulunur. Hız Kontrol Sisteminin Açılması ON kısmına basınız ve bırakınız. hız kontrol sistemi göstergesi, gösterge bütününde görüntülenecektir.
Hızın Ayarlanması 1. İstenilen hıza kadar hızlanınız. 2. SET+ kısmına basınız ve bırakınız. 3. Ayağınızı gaz pedalından kaldırınız. Not: Göstergenin rengi değişir.
Not: Yokuş yukarı giderken araç hızınız, ayarlanan hız değerinden 16 km/hden daha düşük olursa hız kontrol sistemi devreden çıkar. Ayarlanan
Hızın Değiştirilmesi:
• İstenilen hıza ulaşana kadar gaz veya fren pedalına basınız. SET+ kısmına basınız ve bırakınız.
• SET+ (AYARLA+) veya SET- (AYARLA-) düğmesine basılı tutunuz. İstenilen hıza ulaşınca kumandayı bırakınız.
• SET+ (AYARLA+) veya SET- (AYARLA-) düğmesine basıp bırakınız. Ayarlanan hız değeri yaklaşık 5 km/h artımlarla değişir. Not: Gaz pedalına basarak hızı artırırsanız ayarlanan hız değişmez. Gaz pedalını bıraktığınızda, aracınız daha önceden ayarlanmış hıza döner.
Araç çalışıyorken ve kapılardan biri tamamen kapalı olmadığında görüntülenir.
Gösterge panelinde varolan kıvırcık çizgi, boynuz işaretine benzeyen işaret: kızdırma bujisi uyarı lambası. DİZEL MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI Soğuk veya Sıcak Motor 1. Kontağı açınız ve kızdırma bujisi göstergesi sönene dek bekleyiniz. 2. Debriyaj pedalına sonuna kadar basınız. 3. Motoru çalıştırınız.
Not: Gaz pedalına basmayınız. Not: Motorun marş edilmesi sırasında debriyaj pedalının bırakılması, marş işleminin sonlandırılmasına ve kontak açık durumuna dönülmesine neden olur.
Not: Sıcaklığın -15ºC (5ºF) değerinin altında olduğu durumlarda motoru 10 saniyeye kadar marş etmeniz gerekebilir.
Not: Marş motorunu sadece sınırlı bir süre çalıştırabilirsiniz. Not: Motoru çalıştırmak için sınırlı sayıda denemeden sonra, sistem bir süre geçene kadar, örneğin 30 dakika yeniden denemenize izin vermez.
Aracın Çalıştırılamaması Debriyaj pedalına tamamen basıldığında ve kontak anahtarı III konumuna getirildiğinde motor marş etmezse: 1. Debriyaj ve fren pedallarına sonuna kadar basınız. 2. Motor çalışana kadar kontak anahtarını III konumuna çeviriniz. DİZEL PARÇACIK FİLTRESİ Filtre aracınızda bulunan salım azaltma sistemleri arasındadır. Egzoz gazındaki zararlı dizel parçacıklarını (kurum) filtre eder.
Göstergede yazan kutu-kare içinde i işareti: mesaj uyarı lambası. Bilgi ekranına yeni bir mesaj yüklendiğinde yanar. Mesajın ciddiyetine göre kırmızı veya sarı olabilir ve mesajın nedeni düzeltilene kadar yanık kalır. Mesaj uyarı lambası bazı mesajları desteklemek için yanar. Durumun önemine göre gösterge sarı veya kırmızı yanar ve ilgili durum ortadan kaldırılana kadar yanık kalır. Mesaj göstergesi ile birlikte sisteme özgü bir sembol, bazı mesajları desteklemek için yanabilir.
Göstergede musluk işaretine benzeyen işaret: Motor Uyarı Lambaları Arıza Gösterge Lambası Tüm Araçlar Motor çalışırken yanarsa, bu bir arıza göstergesidir. Motor çalışmaya devam edecektir ancak gücü düşmüş olabilir. Sürüş sırasında yanıp sönerse, hemen aracınızın hızını azaltınız. Yanıp sönmeye devam ederse, sert hızlanma veya yavaşlamadan kaçınınız. Hemen bir Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.
Aracın Hararet Yapmasının Nedenleri
Gösterge panelindeki anahtar işareti: motor soğutma sıvısının azaldığını kontrol edilmesi gerektiğini gösterir. Motor soğutma suyu sıcaklığı uyarı ışığı (varsa) Motor soğutma suyu sıcaklığı 120 ± 3°C üzerine çıktığında uyarı ışığı yanar. Hararet yapmış bir motorla yola devam etmeyin. NOT Motor soğutma suyu sıcaklık uyarı ışığı yanarsa, bu motora zarar verebilecek aşırı ısınmayı gösterir.
Uzun farı yaktığınızda yanar. Selektörü kullandığınızda yanıp söner.
Vites Değiştirme İkazı Daha yüksek ya da düşük bir vitese geçmenin daha fazla yakıt tasarrufu ve daha düşük CO2 salınımı sağlayabileceğini bildirmek için yanar. Yüksek hızlanma, frenleme sırasında veya debriyaj pedalına basıldığında yanmaz.
Motor Yağı Sensörü Detaylı Açıklama
Göstergedeki çeşme musluk işareti: yağ basıncı uyarı lambası. Motor Yağı Uyarı Lambası UYARI Sürüş sırasında yanarsa ağ seviyesi doğru olsa dahi yolculuğa devam etmeyiniz. Yetkili Servis İstasyonuna başvurmanız önerilir.
Motor yağı seviyesi nasıl doğru kontrol edilir
Göstergedeki demlik işaretine benzeyen resim: yağdaki yakıt uyarı lambası. Motor yağ seviyesi uyarı ışığı (varsa) Motor yağı seviyesinin kontrol edilmesi gerektiğinde, motor yağ seviyesi uyarı ışığı yanar. Uyarı lambası yanarsa, motor yağı seviyesini mümkün olan en kısa sürede kontrol edin ve gerekirse motor yağı ekleyiniz. Bir huni kullanarak önerilen yağı yavaşça doldurunuz (Yağ ikmal kapasitesi: yaklaşık 0,6 ~ 1,0 lt.). Yalnız belirlenmiş olan motor yağını kullanınız. Motor yağını yağ seviyesinin yağ seviye çubuğundaki F işaretini aşmadığından emin olacak şekilde, taşırmadan doldurunuz.
AUTO-START-STOP Sistem aracınız rölantideyken, örneği kırmızı ışıkta beklerken motoru kapatarak yakıt tüketimini ve CO2 salımlarını azaltır. UYARILAR Aracınızda otomatik vites kutusu varsa araçtan ayrılmadan önce vites kolunu P konumuna getiriniz. Sistem tarafından gerektiğinde motor otomatik olarak yeniden çalışabilir. Kaputu açmadan veya bakım yapmadan önce kontağı kapatınız. Sistem motoru kapatmış ama kontak açık olabileceğinden, aracınızdan ayrılmadan önce daima kontağı kapatınız. Not: Motor durduğunda otomatik Start-Stop göstergesi yeşil renkte yanar. Sürücünün vitesi boşa alması veya bir pedala basması gerekiyorsa bir mesajla birlikte sarı renkte yanıp söner. Sistem kullanılamadığında gri yanar.
Yukarıda yazan açıklamaları yazılan gösterge ikaz lambaları ford B-Max,ford C-Max,ford Escort,ford Festiva,ford Fiesta,ford Focus,ford Fusion,ford Granada,ford Ka,ford Mondeo,ford Mustang,ford Orion,ford Probe,ford Scorpio,ford Sierra,ford S-Max,ford Taunus,ford Taurus,ford Thunderbird modelleri ile ilgilidir
Citroen c Elysee Gösterge Paneli İkaz Işıkları
Citroen C-Elysee Küçük Sınıf Sedan
Peugeot 301 modeli ile tek farkı logosu olan 4 milyon kilometre test edilen Citroen C-Elysee Ön kısım citroen markasının yeni tasarım stili ile dizayn edilmiş. Dinamik duruşu ve 4.4 metrelik uzunluğu ile oldukça geniş bir iç mesafesi sunuyor. 506 litrelik geniş bagaj hacmi ve küçük nesneleri koymak için döşemelerin altında bulunan 20 litrelik saklama alanı ile sınıfının standartlarını sunan C-Elysee sade arka görüntüsü ile karşımıza çıkıyor.
Araç genel olarak mütevazi bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Araç içi oldukça geniş ön ve arkada diz ve baş mesafesi muhafaza edilmiştir. Ön tarafta düğmelere erişim oldukça rahat ve kullanımı kolay. Cam açma düğmeleri vites kolu alanının yanlarına konumlandırılmıştır. Araç 5 ileri vites ile sunuluyor.
4 milyon kilometre test edilen Citroen C-Elysee oldukça yakıt tasarrufu sağlayan bir araç olarak ilgi görüyor. Tasarruflu agresif olmayan sürüşlerde yakıtı (100 km de ) 4.5 litreye kadar indirilebilmektedir. Firma verileri ise PureTech VTi 72 hp benzinli motorla asgari yakıt tüketimi ortalama 5,1 L/100km olarak karşımıza çıkıyor. Dizel motorda ise yakıt değerleri HDi 92 hp dizel motorla asgari yakıt tüketimi ortalama 4,2 L/100km olarak ifade edilmektedir.
Ses yalıtımı rahatsızlık hissi verdirmese de çok iyi değil. Süspansiyonlar özellikle araçta fazla yük varken darbelere tam olarak emmekte güçlük çekiyor.
Citroen C-Elysee fiyatlarını görmek için tıklayın
Excel Eğer Formülü Nedir Eğer Örnekleri
Excel Eğer Formülü Nedir
Excel programında mantıksal önermelerde kullanılan bir fonksiyon olan eğer (if) yaygın olarak kullanılan ve excel mantıksal düzenlemeyi sağlayan bir formuldür. Eğer şartım doğruysa bunu yap değilse şunu yap mantığıyla çalışır. Örneğin; öğrencinin aldığı not 40 ve altında bir değer ise kaldı, 40 puanın üzerinde ise geçti yazsın. Ya da Ankara ise başkent, değil ise başkent değil yazsın.
Excel Eğer Formülü Nasıl Yazılır
EĞER(mantıksal_sınama, [eğer_doğruysa_değer], [eğer_yanlışsa_değer])
Örnek 1:
Eğer A1 hücresinde Ankara yazarsa D4 hücresine (resimde formülün yazılı olduğu alan) başkent yazısının gelmesi için yazılması gereken formül =EĞER(A1=”ankara”;”başkent”;”başkent değildir”)
Formülde yazdığımız ifade mantıksal sıralama A1 hücresinde yazılan değer ankara ise başkent yaz değilse başkent değil yaz.
Örnek 2:
Bir öğretmenin öğrencilerine verdiği notlarda kaldı ya da geçti yazdığı alanı oluşturmak için kullanılacak olan formül =EĞER(B4>=50;”Başarılı”;”Başarısız”)
Formülde yazdığımız ifade eğer öğrenci 50 puanın üzerinde bir puan aldıysa başarılı değilse başarısız yazsın.
Samsung Galaxy Xcover 3 Özellikleri
Samsung Galaxy Xcover 3 Özellikleri | |
Fiyat | 300 Dolar |
Ekran | 4.5 inç |
Arka Kamera | 5 MP |
Artı Özellikler | IP67 sertifikalı – toz ve 1 metre ve 30 dakika kadar suya dayanıklı – MIL-STD-810G sertifikalı – tuz, toz, nem, yağmur, titreşim, güneş radyasyonu, ulaşım ve termal şok dayanıklı |
Boyut | 132.9 x 70.1 x 10 mm |
Ağırlık | 154 gr |
Çözünürlük | 480 x 800 piksel (~ 207 ppi piksel yoğunluğu), PLS TFT kapasitif dokunmatik ekran, 16M renk |
Çoklu Dokunma | Var |
Ekran Koruma | IP67 sertifikalı – toz ve 1 metre ve 30 dakika kadar suya dayanıklı |
SİM | Mikro-SIM |
OS | Android işletim sistemi, v4.4.4 (KitKat), v5.0 planlanan yükseltme (Lolipop) |
Chipset | Marvell Armada PXA1908 |
CPU | Dört çekirdekli 1.2 GHz Cortex-A53 |
GPU | Vivante GC7000 |
Kart Girişi | microSD |
Dahili Hafıza | 8 GB, 1.5 GB RAM |
Eklenebilir Hafıza | 128 GB |
Arka Kamera | 5 MP, 2592 1944 х piksel, otofokus, LED flaş |
Arka Kamera Video | 720p @ 30fps |
Ön Kamera | 2 MP |
Uyarı Tipi | Titreşim; MP3, WAV zil sesleri |
Hoparlör | Var |
3.5mm jack | Var |
WLAN | Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi Direct, hotspot |
Bluetooth | v4.0, A2DP |
GPS | A-GPS ile, GLONASS |
NFC | Var |
Radio | FM radyo |
USB | microUSB v2.0 |
Sensörler | İvmeölçer, yakınlık, pusula |
Mesajlaşma | SMS (dişli görünümü), MMS, e-posta, posta, IM |
Batarya mAh | Li-Ion 2200 mAh batarya |
Bekleme Süresi | – |
Konuşma Süresi | 10 saat (3G) |
Müzik Dinleme | 85 saate kadar |
Renk | Gri |
Ön Görüntü | |
Yan Görüntü | |
Arka Görüntü | |
Kutu İçeriği | Standart |
Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme İşlemi Nasıl Yapılır
İngilizcesi PDR (Paintless Dent Repair) olarak ifade edilen boyasız kaporta göçük düzeltme, tamiri, onarımı işlemi karmaşık olmayan birkaç aletle yapılan çok zaman almayan ama yine de ustalık gerektiren bir işlemdir. Hem alüminyum ve çelik paneller de kullanılan bu sistem daha çok dolu hasarı, kapı göçükleri, boyası bozulmayan küçük ya da geniş hacimli içeri göçüklerde kullanılır.
Dolu yağması gibi ceviz büyüklüğünde aniden bastıran farkına varmadığımız ve önlemini alamadığımız durumlarda aracın birçok yerinde küçük de aracın tavanında, kaputunda yada farklı yerlerinde içe doğru göçükler, girintiler oluşabilir. Böyle bir durumda aracın her tarafına çekiç vurdurmak aracın değerini oldukça düşürecektir.
Aracın doluya maruz kalması veya başka hangi sebeple olursa olsun oluşan aracın boyasını etkilememiş kazalar boyasız kaporta düzletme işlemi ile yaptırılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken hasarlı olan bölgenin daha öncesinden macun, boya gibi işlem yapılmamalıdır. Çünkü hasarlı olan bölgede daha önce macun ve boya varsa kaporta ezik, göçük düzeltme işleminde bu boya çatlama veya dökülme ihtimali yüksektir.
Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme İşlemi Nasıl Yapılır
Göçük düzeltme için kullanılan malzemeler
Dent Silikon Isıtıcı Tabanca
Dent Silikon Ucu
Dent Düzeltme Tutacağı
Dent Düzeltme Vantuzu
Isıtıcı silikon tabancası kullanılarak yeterli miktarda silikon ısıtılarak hasarlıi yüzeye sürülür.
Düzeltme vantuzu, silikon uygulanmış olan hasarlı kaporta yüzeyine yapıştırılır ve silikonun kuruması için 5 dakika beklenir.
Düzeltme tutacağı düzeltme vantuzunun üzerine bağlanır ve yavaşça çevrilmeye başlar.
Aracın kaportası eski haline gelene kadar çevrilme işlemi yapıldıktan sonra silikon kendiliğinden kaportadan ayrılır.
Yeni Makyajlı Kasa Volkswagen Caddy
2015 Model Volkswagen Caddy
Makyajlı kasa Caddy boyutları değişmese de görünümü oldukça yeni. Daha büyük panjur, daha köşeli farlar ve yeni tasarım tampon aracı önden ticari araç olmaktan çıkarıp binek bir otomobile yaklaştırmıştır. Profilden bakıldığında küçültülen dikiz aynaları, yeni sinyaller göze çarpıyor. Volkwagen Caddy nin arkası oldukça modern bir görünüme sahip. Ters üçgen şeklindeki plaka alanı, yeni arka lambaları ile binek modelleri andırıyor.
2015 Model Yeni Caddy nin dışı gibi içi de yenilenmiş, önceki modellerde olan klima düğmeleri aynı yerde olsa da tasarımı biraz değiştirilerek daha spor bir görünüm kazandırılmış. Karmaşık olmayan gösterge tablosu oldukça okunaklı görünüyor. Volkwagen binek modellerindeki direksiyon simidinin Caddy e de uygulandığı görülüyor.
Araç içinde küçük eşyaların konulması için vitesin önünde küçük bir alan ve bir de el fireninin yanında bardaklık alanı bulunuyor. Kapı ceplerinin yanında tavanda bulunan geniş bölmeye de oldukça fazla eşya konulabilir. Kokpitte kullanılan malzemelerin kalitesi iyi olmasına rağmen sert plastikten olduğu da gözden kaçmıyor.
Caddy yeni modelinde havalandırma panelleri de değiştirilmiş ve daha şık bir görünüm tasarlanmış. Arka tarafa geçmek için ikki tarafta bulunan sürgülü kapılar geçiş için ferah bir ortam oluşturuyor. Arka koltuktaki diz mesafesi oldukça iyi, arka taraftaki baş mesafesi hafif ticari araçlardaki genel rahatlığı sunuyor.
Boyutları değişmeyen Yeni Caddy yükleme hacminde de bir değişiklik olmamış. 2 litrelik turbo beslemeli dizel motorlu Caddy 150 beygir güç ve 340 newton metre tork ile gücü her zaman size hissettirmeye hazır.
Türkiye de ise Yeni Caddy 1.6 litrelik dizel motor seçeneği sunulacak. 102 beygir güç ve 250 newton metre tork üreten yeni Caddy 5 ileri veya 7 ileri çift kavramalı DSG şanjıman ile sunulacak. Süspansiyonlar sert bir yapıya sahip olmasına rağmen sürüş konforundan taviz vermiyor. Bu sert süspansiyonlar yol tutuşuna oldukça etki ediyor.
Yeni Caddy ses yalıtımda ise sürücüye düşük hızlarda olmasa bile 120 km hızı geçtikten sonra kabinde rüzgar sesi ile başbaşa bırakıyor. Hızlandıkça bu rüzgar sesi biraz daha da artabiliyor.
Yeni Volkswagen Caddy hem ticari araç hem de binek aile aracı kullanmak isteyenler için yenilenen spor duruşu ile daha fazla hitap ediyor.
HTC Aero Özellikleri Nasıl Olacak Ne Zaman Çıkıyor
HTC akıllı telefon piyasasında önemli bir pazar payını elinde tutuyor. Son zamanlarda çıkardığı akıllı telefonlarla oldukça ses getiren HTC yeni bir akıllı telefon için hazırlık yapıyor. Şuanda sadece model adını bildiğimiz HTC Aero hangi özelliklerle geleceğini merakla bekliyoruz.
HTC Desire 826 Çift SIM Özellikleri Fiyatı İncelemesi
HTC Desire 826 Çift SIM modelini Hindistan’da duyurdu. Haziran sonuna kadar satışa sunulacak HTC Desire 826 Çift SIM modeli fiyatı 423 dolardan satılacak.
HTC Desire 826 Çift SIM akıllı telefonu 5.5-inç boyutunda 1080p ekrana sahip, Snapdragon 615 işlemci, 2GB RAM, microSD kart yuvası, LTE, 13 megapiksel arka kamera, 4 UltraPixel ön kamera ile 16GB dahili hafıza, Dolby Ses, LTE, 2,600mAh batarya ile BoomSound hoparlörler, Android 5.0 Lolipop özellikleri ile geliyor.
HTC Desire 826 Çift SIM Özellikleri | |
Fiyat | 423 dolar (Hindistan) |
Ekran | 5.5 inç |
Arka Kamera | 13 MP |
Ön Kamera | 4 MP |
Boyut | 158 x 77.5 x 8 mm |
Ağırlık | 183 gr |
Çözünürlük | 1080 x 1920 piksel (~ 401 ppi piksel yoğunluğu), Süper LCD3 kapasitif dokunmatik ekran, 16M renk |
Çoklu Dokunma | Var |
Ekran Koruma | – |
SİM | Çift SIM (Nano-SIM, çift stand-by) |
OS | Android işletim sistemi, v5.0.1 (Lolipop) |
Chipset | Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 |
CPU | Dört çekirdekli 1.7 GHz Cortex-A53 ve dört çekirdekli 1.0 GHz Cortex-A53 |
GPU | Adreno 405 |
Kart Girişi | microSD |
Dahili Hafıza | 16 GB, 2 GB RAM |
Eklenebilir Hafıza | 128 GB |
Arka Kamera | 13 MP, 4160 x 3120 piksel, otofokus, LED flaş, Geo-tagging, dokunmatik odaklama, yüz tanıma, simultane HD video ve görüntü kaydı, HDR |
Arka Kamera Video | 1080p @ 30fps, 720p @ 60fps |
Ön Kamera | 4 MP, 1080p (1/3 ” sensör boyutu, 2uM piksel boyutu) – HK modeli, 13 MP, 1080p – Hindistan modeli |
Uyarı Tipi Titreşim; MP3, WAV zil sesleri
Hoparlör Var, stereo hoparlörler ile
3.5mm jack Var
WLAN Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, dual-band Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
Bluetooth v4.1, A2DP, apt-XGPS Var, A-GPS ile, GLONASS / Beidou
Radio FM radyo
USBmicroUSB v2.0
Sensörler İvmeölçer, yakınlık, pusula
Mesajlaşma SMS (dişli görünümü), MMS, e-posta, e-posta
Batarya mAh Li-Po 2600 mAh pil
Bekleme Süresi 687 (2G) / 626 saat (3G)
Konuşma Süresi 22 saat (2G) / 19 saat (3G)
Müzik Dinleme –Renk Beyaz, Blue Lagoon, Zefir Beyaz, Koyu Gri, Mor Yangın
Kutu İçeriği Standart