Aylık Arşiv: Haziran 2016

Samsung Galaxy A3 2016 (Yeni A3) Kullanıcı Yorumları

Samsung Galaxy A3 2016 akıllı telefonu alıp kullanalı bir ay oldu. Bu sürede kullanıp aklımda kalanları değerlendirmeye çalışayım. Öncelikle A3 2016 nın özelliklerini samsung sitesinden bakabilirsiniz. Fakat samsung sitesine bakarken dikkatli olmanız gereken bir konu var. O da samsung global sitesinden değil de samsung tr sitesinden bakmalısınız.

samsung a3 2016 kutusu nasıl

Çünkü global samsung ile samsung tr sitesinde belirtilen A3 2016 cihazları farklı. Bu durum benim gibi sizin de dikkatinizden kaçarsa global sitesinde samsung gear s2 ile uyumlu olan A3 ün samsung tr sitesinde uyumlu olmadığını sonra fark edebilirsiniz. Tabii artık çok geç olabilir.

Samsung galaksi a3 yeni modeli eskisine kıyasla daha çok farklı, göze ve ele hitap eden bir telefon. Boyutu özellikle büyük telefon sevmeyenler için ideal büyüklükte 4.7 inç ve ekran tamamen telefona yayılmış durumda, telefonun kenarlarında çok az bir siyahlık gözüküyor. Ekrana dokunduğunuzda sanki kadifeye dokunuyormuş gibi bir his veriyor. Ön ve arka gorillla glass dedikleri koruma içeriyor. Samsung A3 arka kapağı ise çıkmıyor, batarya sabit olmasını sevmeyenler için kötü bir durum. Telefonun arka kısmı da ön kısmı gibi gayet hoş bir tutuş hissiyatı veriyor. Tabii bununla birlikte telefonun çok fazla kaydığını belirtmeliyim. Normla bir koltuğa koyduğunuz zaman bile kayabildiğini görebiliyorsunuz. Anlayacağınız intihara oldukça meyilli bir telefon, en ufak bir dikkatsizlikte sizi üzebilir. Tavsiyem kılıf ile kullanmanız.

Yeri gelmişken belirteyim Samsung galaxi a3 2016 orijinal kılıf diye bir araştırma yaptım internette, güzel bir kılıf alayım diye. Samsung telefonda sanki çok ucuzluk yapmış gibi bir de sağolsun kılıflarda da çok anlayışlı! Neyse online bir mağazadan orjinal a3 kılıfı siyah renkte buldum ve hemen sipariş verdim. A3 flp cover kapağı gelince gördüm ki resimlerdeki ürün değil. Arkadaşlar uyanıklık yapıp orijinal ürünü gösterip yerine aliexpress’den 2 dolara aldıkları çin malı flip cover yollamışlar. Aslında çok kötü değildi ama fiyatına göre yüksek olduğu için iade edip durumu belirttim. Uzun lafın kısası yeni aldığınız samsung a3 2016 model için kapağa çok para vermeden aliexpress den 2-3 dolara biraz da bekleyerek alabilirsiniz.

Bu arada kılıf demişken ekran bandından da bahsedeyim. Telefonu alınca çizilmesin diye hemen ekran bandı almak istiyorsunuz. Ama siz unutma gafletine düşerseniz telefonu satan arkadaş sizi hemen bu gafletten uyandırıyor. Dikkat edin çünkü eski a3 ekran koruma bandı ile yeni a3 2016 ekran bandı farklı. Satıcı bilmiyorsa veya bilmek istemiyorsa eskisini size satabilir. Ekran boyutları aynı olmadığı için eski a3 ekran koruma bandı yeni a3 de küçük kalıyor.

Yeni a3 de a5 ve a7 deki gibi parmak izi okuyucusu bulunmuyor. Hoparlor ve mikrofon telefonun altında şarj girişinin yanında bulunuyor. Telefonu yan çevirip tutunca hoparlor ve mikrofonu elinizle kapatmış oluyorsunuz, dikkat edilmeli. Sağ tarafında power tuşu sol tarafında ise birbirinden bağımsız ses tuşları bulunuyor. Tek sim kartlı olan a3 ün sim kartı ise power düğmesinin olduğu sağ tarafta bulunuyor. Kulaklık girişi ise alt tarafta şarj girişinin yanında konumlandırılmştır. Kamera 16 mp oldukça güzel resimler yakalayabiliyorsunuz, beklentimin çok üstünde kaliteli resimler çekiyor.

Genel olarak fiyat kalite görünürlük açısından değerlendirildiğinde alınabilir bir telefon olduğunu düşünüyorum.