Aylık Arşiv: Ağustos 2017

xiaomi veya mi powerbank iphone marka telefonlar ile uyumlu mu?

Biraz araştırma yaptığınız zaman iyi powerbank, taşınabilir batarya olan karşınıza bir kaç marka çıkıyor. Bu markalardan bir de Xiaomi ve mi olarak bilinen Çin markası. Mi markası sadece powerbank değil, telefon, kulaklık, bilgisayar, şarjlı matkap gibi değişik ürünleri üretiyor ve oldukça iddialı bir marka.

Xiaomi olarak da biline Mi, çok farklı boyut ve kapasitelerde taşınabilir şarj aleti yani batarya üretiyor. 5000 mAh den 20.00 mAh kapasitesine kadar her ihtiyaca yönelik farklı çeşitleri bulunuyor.

Mi powerbank modellerini inceleyip kullandığınız zaman, eğer apple ürünleri kullanmıyorsanız her şey yolunda. Fakat iphone, ipad gibi apple ın batarya girisi farklı olan ürünlerini kullanıyorsanız durum biraz değişiyor.

Mi powerbank aldığınız zaman içinden bir adet kısa bir tarafı USB diğer tarafı microUSB olan standart akıllı telefon kablosu çıkıyor. Bu kablo ile hem powerbankı şarj edebilir hem de powerbak kullanarak cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

Fakat apple ürünleri kullanıyorsanız yanınızda ayrıca apple bağlantı kablonuzun bulunması gerekiyor. Çünkü; Mi powerbank kutusu içinde sadece android cihazlar için bağlantı kablosu bulunuyor.  Ya da microUSB den apple dönüştürücü kullanmanız gerekiyor. Bu dönüştürücüler de maalesef çok çabuk bozulabiliyor.

İkea’dan ayarlanabilir masa ayağı ve masa tahtası aldım

Çalışırken en ufak ayrıntı sizi rahatsız ediyorsa, siz de bana benziyorsunuz. Evde bilgisayarla çalışırken masa yüksek ve sandalye masaya göre alçak kalıyor ve bir şekilde masada rahat çalışamıyorsanız tavsiyem, ayarlanabilir bir masa almak.

Ayakları ayarlanabilir masalar internette araştırdığınız zaman fiyatları biraz yüksek olabiliyor. Bunun yerine tavsiyem istedğiniz boyutta bir çalışma masa tahtası ve 4 tane de ayarlanabilir ayak alabilirsiniz.

Ben öyle yaptım, ilk denememde biraz başarısız bir sonuç aldıysam da ikincisinde istediğim çalışma masa boyutunu tam tutturdum. İkea’dan önce 60×120 cm yeşil bir masa tahtası aldım. Bu arada yeşil rengi tavsiye etmiyorum, çok yorucu ve masayı da dağınık gösteriyor, beyaz renkten şaşmamak lazım. Tahtasının fiyatı yaklaşık 100 TL gibi bir fiyat diye hatırlıyorum. Yanında da daire şeklinde 4 tane ayarlanabilir ayak aldım. Ayarlanabilir ayakların tanesi yaklaşık 3o TL bir fiyatı vardı.,

Aldığınız masa tahtasının ayaklarının vidalanacağı yerleri daha önceden deldikleri için ayaklar doğrudan delikler ile aynı yere geliyor. Ayakların her birinde yeteri miktarda masa tahtasına monte etmek için gerekli vidalar bulunuyor.

Montaj için birine gerek yok ama şarjlı matkabınızın olması oldukça yardımcı olacaktır. Normal tornavida ile de montajı yapılabilir ama sizi biraz yoracaktır. Ayaklar istediğiniz yüksekliğe rahatlıkla ayarlanabiliyor. Yapmanız gereken ayağın içindeki mekanizmayı gevşetmek ve daha sonra da ayarlayacağınız boyuta getirdiğiniz zaman iyice sıkıştırmak.

Volkswagen Golf aracımın aküsü bitti ( Akü start stopluymuş )

Her gün olduğu gibi saf saf arabaya binip, dalgın dalgın bir yerlere gitmeyi planlarken kontağı çevirdim. Hiç bir şey olmadı, sonra tekrar denedim,  sırayla bütün arıza işaretlerini verdi. Yokuş kalkış desteği arızası, elektronik el freni arızası, akü zayıf daha bir sürü arıza peş peşe yanmaya başladı.

Daha sonra İvedik sanayide akücü Osman ustayı aradım. Osman usta sağ olsun hemen teşihi koydu, akü bitmiş 🙂

Bu durumda yapılacak bir şey yok. Bekleyeceksiniz, akücü aküyü alıp gelecek araca takacak, sonra yolunuza devam edeceksiniz. Peki vurdursak olmaz mı diye bir soru geliyor akla. Benim aracım dsg yani otomatik vites olduğu için böyle bir ihtimal de yok maalesef.

Akü almaya gittiğinizde bir de aracınızda start stop özelliği varmış o yüzden start stoplu akü takmanız gerekiyor dedikleri zaman hafif bir terleme geliyor. Sağolsun Osman Usta internetten bile daha uygun fiyata bir akü taktı.

Akü değiştiken sonra anladım ki gerçekten akü kaynaklı bir problemmiş. bir aya yakın oldu problemsiz aracı kullanıyorum.

Contigo Metra Termos Bardak Mug 470ml Kullanıcı Yorumları

Paraya kıyıp Contigo Metra Termos Bardak Mug 470ml termos aldım. Çok dalga geçtiler ama olsun bence ihtiyacı olanlar için ideal bir ürün.

Fiyatı yaklaşık 130-150 TL arası olan Contigo bardak termosu internetten sipariş verip aldım. Kısa sürede geldi, sağ olsunlar deli bağlar gibi paketlemişler.

contigo-autoseal-metra

Termos iki parçadan oluşuyor; kapak kısmı ve gövdesi. Termosun görüntüsü oldukça şık tasarıma sahip. Termosu tutma yeri plastik malzemeden yapılmış, böylece termosu tuttuğunuzda elinize rahatsız edici bir sıcaklık gelmiyor.

Sıcaklığı muhafaza etmesinin dışında en önemli özelliği ise termos içindeki sıvıyı sızdırmaması. Oldukça iyi bir sızdırmazlık mekanizması var. Ne kadar uğraşsanız da bir damla bile sıvı dışarı çıkmıyor.

Termosu kullanacağınız zaman, içmek için contigo bardağı ağzınıza getirdiğiniz zaman, arka tarafında bulunan autoseal yazan düğmesine bastığınız zaman içecek termosun içinden çıkmaya başlıyor. Basılı tuttuğunuz sürede sıvı akışı devam ediyor.

Ayrı bir sızdırmazlık mekanizması daha bulunuyor, bu mekanizma ile kapak kısmı üst tarafı dönüyor ve sıvı akan yer kapalı konuma geliyor, ve autoseal düğmesi kilitli konuma geçiyor. Bastırsanız bile bu düğme çalışmıyor.

Sıcak içecekleri ne kadar tutuyor diye deneme yaptım. Yaklaşık 2,5 su bardağı ile sıvı alıyor, aldığı kadar çayı koyup kapatıp yaklaşık 5 saat bekledim, bu sürede kapağı hiç açmadım ve 5 saatin sonunda kendime bir bardak çay doldurdum. Çay içilebilirliğinin son aşamasına gelmişti. Tahminim 3-4 saat beklemeye kadar çok sıcaklık değişimi olmuyor.

Sıcak bir içecek koyup Contigo termosu dıştan tuttuğunuz zaman sadece üstte kapağın olduğu yerde sıcaklık olduğu far ediyorsunuz, buranın haricinde herhangi bir alanda termosun içinde sıcak bir içecek olduğu anlaşılmıyor.

Soğuk içecekler ne kadar kalıyor daha denemedim. Denediğim zaman buraya yazacağım. Alanlara şimdiden hayırlı olsun diyeyim.