Aylık Arşiv: Mayıs 2016

Samsung S4 ve S4 Mini Kenarları Soyuluyor

Samsung S4 ve S4 mini modelleri oldukça kullanışlı ve özellikleri ile göz dolduran bir telefon olmasına rağmen telefonun kenarları en ufak bir darbede soyulmaya ve alttaki beyaz plastik alan gözüküyor. Bu soyulmayı engelleyecek çok birşey yok aslında. Yapılabilecek tek şey telefonu kenarlarını kaplayacak kılıf ile kullanmak olabilir.

Real Time PCR Cihazı İncele

Real time PCR ya da gerçek zamanlı PCR cihazı (termal döngü cihazı) rekombinant DNA teknolojisinde kullanılan bir cihazdır. Bu cihaz klasik PCR cihazından farklı olarak çoğaltılan DNA fragmanlarını çoğaltıldığı anda görebilme imkanı verir. Klasik PCR metodunda PCR sonucu çoğaltılan DNA fragmanları agaroz jel sisteminde yürütülerek PCR ürünleri miktarı belirlenir.

Flow Cell Cytometry (Akım Hücre Ölçer)

Flow cytometry akım hücre ölçer ya da akım sitometri olarak ifade edilen cihaz hücre analizinde kullanılır. Bir karışım içerinde hangi hücrenin olduğunu ve bunun oranını öğrenmek için kullanılan ve steril şartlarda karışım içerisindeki istenilen hücrelerin canlı olarak ayırt edilmesine olanak sağlar.

Akım hücre ölçer hücreleri öncelikle büyüklük ve granülite olarak ayırır. Bunun yanında hücrelerin canlı veya ölü oranlarını da ölçme imkanı verir. Hücrelerin yüzeylerinde bulunan yüzey antijenleri ile bu antijenlerle eşleşen antikorlar kullanılarak hücre tespiti yapılır. Hücrelerin tespitinde florasan boyalar kullanılır. Akım hücre ölçe ya da akım sitometri cihazı hücre yüzeyinde bulunan yüzey antijeni ile eşleşen yüzey antikoruna bağlı olan florasan boyayı algılar.

Volkswagen Binek Araç Bakım Periyotları

Volkswagen Binek Araç Bakım Periyotları

 

20.000 km /30.000 km bakımı için tıklayınız
60.000 km / 90.000 / 120.000 km bakımı için tıklayınız

 

  1. Polo
  2. Golf
  3. Golf GTI
  4. Golf R
  5. Yeni Scirocco
  6. The Bettle
  7. Yeni Jetta
  8. Yeni Passat
  9. Yeni Passat Variant
  10. Yeni Jetta
  11. Yeni Passat
  12. Yeni Passat Variant
  13. CC
  14. Tiguan

 

vosvogen bakımı

10.000 km /15.000 km veya yılda bir (Binek Araçlar)
  • Motor yağı ve yağ filtresi değişimi
  • Polen filtresi ve klima filtresi değişimi
  • Hava filtresi değişimi
  • Yakıt filtresi suyunun alınması -gerekli ise
  • Motor sıvı kaçakları kontrolü, görsel kontrol
  • Soğutma sistemi, sıvısı, derece ve seviyesinin kontrolü
  • Cam silecek ve yıkama tesisatı ayar, seviye ve derece kontrolü
  • Kapı, kapak, menteşelerin ve sabitleyicilerin yağlanması
  • Ön ve arka fren balatalarının kontrolü
  • Fren sisteminin sızıntı ve hasar açısından gözle kontrolü
  • Fren sıvısının test aletiyle kontrolü
  • Egzoz sızdırma ve hasar kontrolü
  • Şanzıman, aks ve mafsal körüklerinin kontrolü
  • Lastiklerin kontrolü ve diş derinliklerinin ölçülmesi
  • Lastik havalarının kontrolü
  • Kontrol lambaları, aydınlatma, sinyal ve uyarı sistemlerinin fonksiyonel testi
  • Far ayarlarının kontrolü
  • Özel test cihazıyla sistemin test edilmesi
  • Servis aralığının sıfırlanması
  • Su tahliye kanalları (ön cam altı, açılır cam tavan vb.) kontrolü ve gerekirse temzilenmesi
  • Kapaklar ve kapılar açıkken iç ve dış tarafların görsel olarak hasar ve korozyon
  • açısından kontrol edilmesi
  • Deneme Sürüşü
  • Kalite Kontrol

vw bakım periyotları

Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi Redmi Note 2 
Fiyat  Belirtilmemiştir
Ekran  5.5 inç
Arka Kamera  13 MP
Ön Kamera  5 MP
Boyut  154 x 78.7 x 9.5 mm
Ağırlık  188 gr
Çözünürlük  720 x 1280 piksel (~ 267 ppi piksel yoğunluğu), IPS LCD kapasitif dokunmatik ekran, 16M renk
Çoklu Dokunma Var
Ekran Koruma
SİM  Çift SIM
OS  Android işletim sistemi, v4.4.4 (KitKat)
Chipset  Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410
CPU  Dört çekirdekli 1.2 GHz Cortex-A53
GPU  Adreno 306
Kart Girişi  microSD
Dahili Hafıza  8 GB, 1/2 GB RAM
Eklenebilir Hafıza  64 GB
Arka Kamera  13 MP, 4128 x 3096 piksel, otofokus, LED flaş, Geo-tagging, dokunmatik odaklama, yüz / gülümseme algılama, HDR
Arka Kamera Video 1080p @ 30fps
Ön Kamera  5 MP
Uyarı Tipi  Titreşim; MP3, WAV zil sesleri
Hoparlör Var
3.5mm jack Var
WLAN Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth  v4.0, A2DP, LE
GPS   A-GPS ile, GLONASS
NFC
Radio FM radyo
USB microUSB v2.0, USB Host
Sensörler İvmeölçer, gyro, yakınlık, pusula
Mesajlaşma  SMS (dişli görünümü), MMS, e-posta, posta, IM
Batarya mAh  Li-Po 3100 mAh pil
Bekleme Süresi  –
Konuşma Süresi  –
Müzik Dinleme  –
Renk  Mor, siyah, beyaz, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi
Kutu İçeriği  Standart

 

Tergan Deri Kartlık İncele

Havaların ısınmasıyla ceketler paltolar çıkarılmaya başlanıyor. Cüzdanları pantolonun cebinde taşımayı sevmeyenler için cüzdanı bırakıp kartlık kullanma vakti geliyor. Piyasada araştırdığınız zaman çok fazla kartlık bulunuyor. Ama çok azı gerçekten kibar şık kaliteli duruyor. Tergan marka deri kartlık bunlardan biri olarak gözümüze çarpıyor.

tergan deri kartlık şikayet

Tergan diğer ürünlerinde olduğu gibi kartlıkta da oldukça güzel bir işcilik çıkarmış gözüküyor. Kartlığın üzerinde duran küçük tergan logosu ve kaliteli dikişleri ile hemen göze çarpan bu deri kartlıkta diğer ürünlerinde olduğu gibi kaliteli bir deri kullanılmıştır. Kartlık kullanımında problemlerden biri de parayı cüzdandaki rahat taşıyamamaktır. Bu kartlıkta parayı bütün olarak olmasa da katlayıp koyabileceğiniz alanlar bulunuyor. Çok fazla olmasa da bir miktar para koymak için idare edebilecek alanlar olması büyük cüzdan ihtiyacını biraz da olsa azaltmaktadır.

Yıllarca kullanılacak kaliteli bir kartlık almak isteyenlere tavsiye edilebilir. Yaklaşık fiyatı 75-100 TL arasında satın alabilirsiniz.

Volkswagen Golf 7 Polen Filtresi Nerede Nasıl Takılır

Volkswagen Golf 7 kasa 2012 ve üzeri modeller için polen filtresini arayıp durduk yeri nerededir diye. Aracın kaputun altına baktık çok gözükmedi. Daha sonra usta torpido gözünü sökmeye başladı ama torpido gözünü sökmek çok kolay olmadı.

Daha sonra başka bir usta gelerek torpido gözünün açılan kısmını bağlantı yerlerinden bastırarak torpido gözü iyice aşağı doğru indi. Eski polen filtresini rahatlıkla çıkarmış olduk. Yenisini de rahatlıkla taktık.

Uzay Yürüyüşü Spor Aleti İncele

Kilolardan şikayetçi olup spor yapmaya zamanı olmayan egzersiz yapmak için fitness salonlarına gidemeyenler için evde yapılacak spor enerji yakma aleti olarak ilk olarak elektrikli koşu bandı geliyor. Fakat koşu bandının bazı dezavantajları bulunuyor. Bunlar;
Elektrikle çalışır. Sürekli elektrik bağlantısı olması gerekiyor. Yağdan çok daha fazla elektrik yakabilirsiniz
Çok yer kaplar. Boyutu büyük olduğu için konulan odanın tamamını kaplar başka bir odaya ya da farklı bir yere taşınması oldukça zordur.
Koşu yaparken ses çıkarır ve alt katta oturan birileri varsa rahatsızlık verilebilir.
Bu durumda alternatif olarak uzay yürüyüşü spor aletine yönlenebilirsiniz. Uzay yürüyüşü spor aletinde koşu bandına göre daha az yer kaplar ve sessiz spor yapabilirsiniz.
Koşu bandına göre daha hafif olduğu için rahatlıkla farklı odalara taşınabilir. Elektrikli olmadığı için spor yaparken sadece yağ yakarsınız elektriğiniz size kalır.
uzay yürüyüşü spor aleti alırken bağlantı yerlerine ve ayakların bastığı yerlerin sağlam olması gerekir. Aletin yerle temas ettiği nokta aleti tam olarak taşımalı aksi halde spor yapmaya başladığınız zaman sanki düşecek gibi bir his verir.

Sonuç olarak uzay yürüyüşü spor aleti;

     Sessiz spor yapma imkanı verir

     Elektrik olmadan çalışır

    Koşu bandına göre daha hafif ve daha küçük olduğu için başka odalara taşınması kolay olur.

Asus WT465 Kablosuz Optik Mouse İncele

Asus WT465 Kablosuz Optik Mouse elinize ilk aldığınız zaman alışılan laptop mouseları kadar küçük değil ama bu büyüklük bir dezavantaj değil aksine elinize tam oturuyor ve uzun süreli kullanımda dahi elinizi yormuyor.

asus mouse WT465 şikayet hata

Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı rengi bulunan tek kalem pille çalışan Asus WT465 Kablosuz Beyaz Optik Mouse kaliteli malzemeden yapıldığını dokunduğunuz zaman hissediyorsunuz. Mouse kavrandığı zaman baş parmağınızın geldiği yer diğer alanlardan farklı olarak yumuşak bir plastikten yapılmıştır.

asus mouse WT465 fiyatı özellikleri alınır mı

Asus WT465 Kablosuz Optik Mouse ileri ve geri tuşlarını içeriyor. Bu tuşlar baş parmağını hemen yanında rahat kullanabilecek bir alanda olduğu için kullanıcıyı yormaz. Üzerindeki iki yönlü scroll rahat kullanım sağlıyor.

Asus WT465 Kablosuz Optik Mouse dezavantaj olarak sayılabilecek kısmı ise uyku moduna geçtiği zaman çalıştırmak için mousea bir kez tıklamanız gerekiyor. Bu duruma alışana kadar acaba pili mi bitti diye düşünebilirsiniz.

Asus WT465 Kablosuz Optik Mouse fiyatı yaklaşık 25-35 TL arasında özellikleri ve kalitesine göre oldukça uygun bir Optik Mouse olarak göze çarpıyor.

PORTATİF MOBİL TAŞINABİLİR KLİMA İNCELE

Yaz geliyor ve sıcaklıklar gittikçe artıyor. Bir zaman sonra sıcaklık dayanılmaz bir noktaya gelecek. Klima olmadan durulmaz noktaya geldiğinde sıcaklar canınıza tak deyince klima almak isteyecek ama eviniz kira olduğu için ya da farklı sebeplerden klima taktıramayacaksınız. Artık sıcaklığın etkisi iyice artarsa alternatif yollar arayıp en sonunda portatif klima ya da taşınabilir klima diye bir şey duyacaksınız. Portatif veya taşınabilir klima nedir nasıl kullanılır anlatalım.

Portatif klima tek parçadan oluşan normal klimalar gibi dışarda ayrı bir parçası olmayan tamamı bütün bir sistemdir. Aynı standart klima mantığı ile çalışır ve aynı derecede soğutma sağlayabilir. Kullanımı kolaydır ve ekstra bir bakımı da yoktur. Elektriğin olduğu istediğiniz yere götürüp kullanabilirsiniz. Taşınabilir klima boyutu çok büyük olmadığı için istenilen her yere rahatlıkla taşınabilir. Aşağıdaki videodan daha detaylı bilgi alabilir ve daha açıklayıcı görüntülere ulaşabilirsiniz.

Fakat bazı dezavantajları vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi sayılacak olanı gürültülü çalışmasıdır. Cihazı kapattığınız zaman ne kadar sese maruz kaldığınızı hissediyorsunuz.
İlk etapta serinlemenin verdiği rahatlık hoş bir rahatlama hissi verse de daha sonra cihazın çalışma sesi oldukça rahatsız etmeye başlıyor.
Diğer bir problem ise cihazdan çıkan sıcak havayı bir boru vasıtasıyla dışarı vermeniz gerekliliği. Soba borusu genişliğinde olan bu borudan sıcak hava çıkıyor ve bu havanın cihazın bulunduğu ortamın dışına aktarılması gerekiyor.

İlk aklımıza gelen boruyu balkon aralığından dışarı veririz. Fakat o zamanda dışardan gelen sıcak havayı engellenemez. Portatif klimanın tam verimle çalışması için boru mesafesinin 1 veya 1.5 metreden fazla olmaması gerekir.

portatif klima bağlantı

O yüzden taşınabilir klimanın borusunu soba borusunun takıldığı bacaya takmanız mümkün değil. Ya cama köpük sıkılıp mobil klimanın borusunu camdan dışarı verilecek ya da cam kesilecek.