Aylık Arşiv: Mayıs 2018

Arabanın Akü Lambası Neden Yanar?

Sürüş sırasında panosundaki akü uyarı lambası (pil sembolü şeklinde bir ışık) yanarsa, bu şarj sisteminin çalışmadığı anlamına gelir, ancak arıza aküden başka bir şeyde olabilir.

Akü lambasının yanmasının nedeni, şarj sisteminin gevşek veya korozyona uğramış bir batarya kablosu veya diğer kablo bağlantı bileşenleri olabilir veya alternatör veya voltaj regülatörüyle ilgili bir sorun olabilir. Alternatör, aküde saklanan gücü üretir. Alternatör arızalanırsa veya alternatörü tahrik eden aksesuar kayışı gevşek veya kırılmışsa, kötü bir alternatör akünün yeniden şarj edilmemesini ve akünün ölmesine neden olur.

Aracı çalıştırdığınızda şarj sistemi uyarı ışığı birkaç saniye göstermelidir, ancak aracı sürerken akü lambası yanarsa, bu ışık bir soruna işaret eder. Alternatörün veya şarj sisteminin diğer parçalarının çalışmadığı diğer işaretlerin yanı sıra loş farlar veya saat kaybına neden oluyor.

 

akü lambası

 

Bazı aküler pilin içinde kaldığı sürece araç çalışmaya devam edecektir, ancak şarj sistemi çalışmıyorsa veya kötü bir alternatörünüz varsa, akünüz boşaldığında aracınızın motoru çalışmayacaktır. Motoru kapatırsanız, bataryanın motorun marş motorunu çalıştırmak için yeterli şarjı kalmamışsa yeniden başlatamazsınız.

Akü lambası yanıyorsa ve hala arabayı sürüyorsanız, stereo, klima veya ısıtıcı gibi birçok elektrik aksesuarını kapatın ve elektrikli camlar gibi elektrik kontrollerini kullanmaktan kaçının.

Otomobilin tükettiği elektrik miktarını azaltmak, akü boşalmadan önce kullanabileceğiniz mesafeyi arttırır. Mümkün olan en kısa sürede bir tamirciye gidin ve pili, kabloları ve şarj sistemini, sorunun nedenini ve neleri onarmanız veya değiştirmeniz gerektiğine karar vermek için kontrol ettirin.

Fren Balatalarının Ömrü Ne Kadardır?

Fren balatalarının ne kadar süre dayanması gerektiğine dair bir zaman veya mesafe sınırı koymaya çalışmak, ne tür bir gaz kilometresi beklediğinizi tahmin etmeye çalışmaktan daha zordur. Fren ömrü ne kadar sürdüğümüze, sürdüğümüz yere (şehir ve otobanı düşünün) ve nasıl sürdüğümüze bağlıdır (yolun ayağını yavaş ve sabit olarak gösterir). Fren balataları, bunlara ve bazı diğer faktörlere bağlı olarak farklı oranlarda aşınır, bu nedenle ne zaman değiştirmeniz gerektiğini belirlemek zordur. Fren balatalarının ne kadar uzun sürdüğüne ve ne zaman değiştirileceğine nasıl karar vereceğimize daha yakından bakalım.

Fren Balatalarının Ömrü Ne Kadardır?
Bir kılavuz olarak, çoğu aracınız açık yolda, araçlarında çoğu zaman harcayanların aksine, sürüşünüzün birçoğu dur ve git kuralının hakim olduğu büyük bir kentsel alanda ise, daha hızlı yıpranacaktır. Fren pedalına bir saat veya daha uzun süre dokunmayabilirler. Bu hem fren balataları hem de fren rotorları için geçerlidir.

Hibrid veya elektrikli bir araca sahipseniz, frenleriniz uzun süre dayanmalıdır çünkü kullandıkları rejeneratif fren sistemleri, durma gücünün büyük bir kısmını sağlayarak, pedlerde ve rotorlardaki aşınmayı azaltır. Ayrıca, yavaş ve kademeli bir duruş için frenlerin erken uygulanması fren aşınmasını artırmaz ve elektrik motorunu çalıştırmak için pilleri yeniden şarj eder.

 

fren balatalarının değiştirilmesi

 

 

Fren Balatalarınızın Değiştirilmesi
Frenler yavaş yavaş aşınır, bu nedenle durma kabiliyetinde hafif fakat istikrarlı bir bozulma fark etmeyebilirsiniz ya da frenleri (pedalların giyildiğini gösteren bir işaret) devreye girdiğinde pedal aşağıya iner. Yeni fren balatalarına ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek için frenlerinizi görsel olarak da inceleyebilirsiniz. Fren balatalarına tekerleğinizdeki boşluklardan bakarak aşınma olup olmadığını kontrol edin. Tekerlek, görüşünüzün önemli bir bölümünü engelleyecektir, ancak rotora karşı bastırılan fren balatasını görebilmeniz gerekir. Fren balataları minimum 1/4 inç kalınlığa sahip olmalıdır.

Sürüş sırasında dikkat edin
Aracınız veya direksiyon simidi bir tarafa veya fren pedalına bastığınız zaman diğerine “çeker” ise, fren balatalarınızın eşit olmayan şekilde takıldığını gösterebilir. Fren sisteminizin ayarlanması gerekebilir veya fren rotorlarını veya pedlerini değiştirmeniz gerekebilir.
İlk yıldan sonra veya yeni bir aracın sürülmesinden sonra, her yağ değişiminde frenlerin kontrol edilmesi iyi bir fikirdir.

En az yakıt tüketen araçlar 2018

Doların ciddi oranlarda artması ve ÖTV’nin de dolarla doğru orantıda üst seviyelere çıkmasıyla beraber, araç fiyatlarında da ciddi artışlar söz konusu oldu. Yakın dönem önce, 50-60 bin TL’ye bir çok marka ve model bulunabilirken, artık bu fiyatlara çok fazla araba seçeneği karşımıza çıkmıyor.

Araç satın alacakların, otomobil incelemelerinde en çok dikkat ettikleri hususların başında aracın yakıt masrafları gelmektedir. Hangi aracın ortalama ne kadar yakıt harcadığı, 100 km’de kaç litre benzin veya motorin yaktıklarına dair tüm bilgiler ve araç incelemeleri yazımızın devamında yer alıyor.

Citroen C3 1.2 PURETECH 82HP
Citroen C3 1.2 PURETECH 82HP modeli, şehiriçinde 100 kilotmetrede 5.7 litre benzin yakmaktadır. Araç, şehirdışında 100 kilometrede 4.1, ortalamaya vurduğumuz zaman ise 4.7 litre benzin tüketmektedir.

 

Citroen C3 yakıtı

 

Dacia Duster Comfort 1.6 16v (2018 model)
Dacia markasının 2018 yılında piyasaya sürdüğü Comfort 1.6, şehiriçinde 100 kilometrede 7.7 litre benzin tüketmektedir. Şehirdışında 100 kilometrede 5.6’ya iniyor. Ortalamasını aldığımızda ise otomobil, 6.4 litre benzin tüketiyor.

 

Dacia Duster Comfort

 

Dacia Sandero Ambiance 1.0
Yine bir Dacia markası ve yine görünüm olarak son derece etkileyici bir model karşımıza çıkıyor. Dacia’nın Sandero Ambiance 1.0 modelinin şehiriçi benzin tüketimi, 100 kilometrede 6.6, şehirdışı 4.6, ortalamada ise 5.4 litre benzin yakmaktadır.

 

Dacia Sandero Ambiance ne kadar yakıyor

 

Fiat Egea Easy 1.4
Fiat markasının Egea Easy 1.4 modeli, diğer modellere göre biraz daha fazla yakıt harcamaktadır. Egea Easy 1.4 modeli, şehiriçinde 100 kilometrede 7.7, şehirdışında 4.6 ve iki alanın ortalaması alındığında ise 5.7 litre benzin tüketmekte.

 

fiat egea ne kadar yatıyor

 

Hyundai Accent Blue 1.4
Hyundai markasının Accent Blue 1.4 benzinli modeli de, şehiriçi yakıt harcamalarında 100 kilometrede 7.6, şehirdışında 4.8 ve ortalamayı aldığımızda ise 5.9 litre benzin harcaması yapmaktadır.

 

2018 hyundai accent ne kadar yakıyor

Araba Kazalarına Yol Açan Mekanik Nedenler

Araba kazalarının bazı yaygın nedenleri arasında, kötü yol koşulları, hatalı mekanik ekipman ve kötü hava koşulları gibi diğer faktörlerle birlikte ihmalkar ve hatalı sürücü davranışı bulunmaktadır. Her ne kadar kazaların büyük bir yüzdesi, ihmalkar sürüş, etki altında sürüş, dikkat dağıtıcı sürüş ve agresif sürüş gibi sürücü hatalarından kaynaklansa da, önemli sayıda araba kazası mekanik arızalardan kaynaklanmaktadır. Günümüzde çoğu araç, uzmanlarca kurulan güvenlik standartlarına uymak için üretilmiştir, ancak araba kazalarına neden olduğu bilinen bazı mekanik arızalar vardır.

Hatalı Frenler
Fren arızası, otomobil kazalarına neden olabilecek yaygın mekanik arızalardan biridir. Çift fren sistemleri gibi modern otomobil teknolojileri, mekanik arıza riskini azaltır. Bir devre arızası durumunda, diğer devre devreye girer ve aracın fren yapmasını sağlar.

Lastik Şişirme Çıkışları
Lastikler, bugün birkaç yıl öncesine göre çok daha güvenli olarak üretilmektedir. Bununla birlikte, aşınmış lastikler ve fazla şişirilmiş lastikler, motorlu taşıt kazalarının başlıca nedenidir. Hatalı süspansiyonlar ve yanlış hizalanmış süspansiyonlar bir kazaya yol açabilir.

 

kazaya yol açabilecek araç sorunları

 

Hatalı Direksiyon Sistemleri ve Süspansiyonları
Bir otomobil yüksek hızda giderse ve süspansiyon sistemi arızalanırsa, büyük bir kazaya neden olabilir. Mekanik arızalardan kaynaklanan kazaları önlemek için, sürücünün koruyucu adımlar atması önemlidir. Sürücüler, araçlarını ve ekipmanlarını düzenli aralıklarla kontrol ettirerek, sürüş güvenliği için gerekli önlemleri almalılar.

Arızalı Farlar ve Arka Lambalar
Sürücülerin daha rahat görüşü için kullanılan farlar, düşük görünürlük nedeniyle bazı kazalara sebebiyet verebilir ve araba kazalarının büyük bir yüzdesi gece meydana gelir. Eğer otomobilinizde kırık veya karartılmış farlar var ise, diğer sürücüler için onları görmesi çok zor olabilir. Kusursuz çalışma düzeninde olduklarından emin olmak için tüm ışıkları (farları) düzenli olarak kontrol edin.

Arızalı Silecekler
Yağmur ve karda araç kullanmak çok zor olabilir ve güvenli sürüş için iyi kalitede ve düzgün çalışan sileceklere ihtiyacınız vardır. Bir kar fırtınası veya yağmurlu bir havada araç sürerken aracın silecekleri arızalanırsa, görüşünüzü kaybedersiniz. Bu nedenle, yola çıkmadan önce sileceklerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Lexus NX200t F Sport İncelemesi

Otomobil dünyasında Japon markaları, gün geçtikçe daha da ön plana çıkmayı başarıyor. Son dönemlerde, araç piyasasında kendine ciddi yer bulan ve kısa bir süre içerisinde üst seviye araç modelleriyle sektöre damga vuran Lexux, NX200t F Sport modeliyle yeniliklerine de devam ediyor.

Lexus NX200t F Sport tanıtımından sonra bir çok kişinin kafasında soru işaretleri oluştu. Bu soru işaretlerinin başında gelenler ise, araç fiyatı, motor özellikleri ve tasarım oldu. Şimdi kısa bir şekilde, Lexus NX200t F Sport modelinin özelliklerine bir göz atalım;

 

lexux-otomobil-incelemesi

 

Lexus NX200t F Sport Özellikleri
Büyük ön panjuru, farklı far tasarımı ve dış görünüş açısından estetik yapısıyla Lexus NX200t F Sport son derece etkileyici bir model olarak dikkat çekmeyi başarıyor.

Benzinli sistem olarak piyasaya sürülen Lexus NX200t F Sport’da sıralı, önde ve turbo motor yer almaktadır.4/16 subap sayısı bulunan Lexus NX200t F Sport modelinde motorun silindir hacmi 1998cc olarak belirlenmiş. Lexus’un bu göz alıcı modelindeki tork verisi, 350nm 1650-4000 d/d olarak yer almaktadır.

Japon harikalarından biri olarak tanımlayabileceğiniz Lexus NX200t F Sport’da bakım için aralık kilometresi 15.000 olarak belirlendi. Aracın yıllık bakım maliyetlerine bakacak olursak, aynı seviye bir çok araçtan çok daha uygun fiyatlara (2000 TL) yıllık bakımları yapılmaktadır.

Sublime Text Editör Yazılan Kodu Yorum Satırına Çeviren Kısayol

Sublime text editöründe belki de en fazla kullanılan, en hayat kurtaran kısa yollardan biri yazılan kodu toplu olarak yorum satırına çevirmek. Bunun için Sublime text editöründe preferences -> key bindings seçilir, açılan sayfada sublime text editöründe bulunan kısa yollar görülmektedir. Biz yeni bir kısayol ekleyeceğimiz için sağ tarafta bulunan default olan değil de user tarafına köşeli parantez içine aşağıdaki kod yazılır.

{ "keys": ["ctrl+7"], "command": "toggle_comment", "args": { "block": false } },
{ "keys": ["ctrl+shift+7"], "command": "toggle_comment", "args": { "block": true } }

Yorum satırına çeviren sublime text kodu artık hazır.

Normalde kodu yorum satırına çevirmek için her kodun başına // işareti koymamız yeterli fakat birden çok satırdaki kodları yorum satırına çevirmek her satırın başına // koymak oldukça zahmetli ve zaman alıcı olur. CTRL+7  ile toplu yorum yapmak daha kolay bir işlem.

Toyota Hilux Comfort 2.5 MT İncelemesi

Hilux Comfort modeli Toyota markasının SUV araçlar olarak adlandırılan otomobil kategorisinde yer almaktadır. Her geçen gün araç konseptini daha ileri boyutlara taşıyan Toyota’nın Hilux Comfort 2.5 MT modelini kısaca inceleyelim

Toyota Hilux Comfort Genel Özellikleri
Dizel motor avantajıyla müşterileriyle buluşacak olan Toyota Hilux Comfort modelinde, manuel vites yer alacaktır. Pick-up modeli olarak satışa sunulacak olan Hilux Comfort, 7.3 lt tüketimi olacaktır.

Toyota otomobil incelemesi

14.1 saniyede 100 kilometre hıza ulaşacak olan Hilux Comfort 2.5 MT modelinin fiyatı ise, 63,120 TL olarak belirlendi.

 

 

 

Toyota Hilux Comfort Yıllık Araç Vergisi
Araçta en çok merak edilen konulardan biri ise, vergi oldu. Malum ülkemizde araç vergilerini göz önünde bulundurursak, bir çok araç sahibi yeni bir otomobil almadan önce aracın vergi durumunu da ilk sıraya koyarak incelemelerini yapmaktadır.
Toyota’nın Hilux Comfort modelinde, yıllık vergi ücreti 4,317 olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca, araç lastiklerinde en uygun fiyat 260 TL olarak belirlenmiş.

Motor Özellikleri
4 tane silindiri bulunan Toyota Hilux Comfort aracındaki motor hacmi ise, 2494’tür. Beygir kapasitesinin 144 olarak belirlendiği araçta, 4 tane valf bulunmakla beraber, tork kapasitesinin de 1600-2800 olduğu açıklandı. Saatte 170 km maksimum hıza ulaşabilen Toyota Hilux Comfort’da turbo şarj özelliği de bulunmaktadır. Bagaj hacmi kapasitesi 1052 LT olarak belirlenen Toyota’nın yeni pickup modelinde, bir çok farklı yeni özellik yer almaktadır.